Det man bör tänka på när man bokar hotell i Barcelona är att priserna kan skilja sig åt en hel del beroende på årstid och därmed efterfrågan. Under vår, sommar och speciella högtider är det många som reser till Barcelona. Därför är det bra att kolla upp olika hotell och jämföra priser i god tid.

En annan sak man ska tänka på är att det ibland kan tillkomma avgifter om man till exempel vill parkera sin bil eller ha frukost. Man bör alltid kolla noga vad som ingår i priset så man inte får en otrevlig överraskning på plats. Om det inte alls står utskrivet kan det vara en bra idé att ringa hotellet i fråga för att vara på den säkra sidan.

Om man vill bo centalt men kanske inte ligga vaken på nätterna på grund av ljud från gatan kan man be om att få ett rum mot bakgården. Annars kan det också vara skönt att bo lite utanför det livliga centrum för att få lite lugn och ro och en paus från det hektiska storstadslivet. Det är också jättebra att kolla vad andra människor tyckt eller tycker om hotellet man är intresserad av. Då får man sig en bättre uppfattning om hur det kan vara. Det är ju som bekant inte alltid så som reklamen säger.